Cand vorbim despre o Formatie Nunta trebuie sa includem si folclorul romanesc  care se defineste prin creatii ale stramosilor, transmise prin viu grai de la o generatie la alta si de-a lungul secolelor fiind tot mai mult imbunatatite. Astfel, muzica populara a ajuns sa fie o manifestare artistica ce reflecta gandirea, spiritualitatea si simtirea poporului nostru, fiind totodata parte a culturii spirituale a natiunii.
Muzica populara provine din mai multe zone ale tarii si poate contine un gen sau mai multe, in functie de interpreti sau perioadele anului. Asa ca atat ocazional, tinand cont de anumite obiceiuri si sarbatori, nunta, nastere si asa mai departe, cat si neocazional, muzica populara romaneasca isi face simtita prezenta.
Cele mai vii genuri din folclor se regasesc in repertoriul liricii neocazionale, tipurile melodice fiind variate.
Populare in cadrul nuntilor si petrecerilor sunt: cantecul propriu-zis, muzica de joc dar si doinele. Muzica populara pote fi interpretata de asemenea de lautari si tarafuri, jocul popular avand nevoie de insrumente din afara care sa-l sprijine.
Pe vremuri, la nunti si jocul satului, se foloseau putine instrumente muzicale dintre care vioara, vioara a II-a si un violoncel in trei coarde. In timp formatiile vechi au fost inlocuite de tarafuri de suflatori. Insa anumite obiceiuri nu s-au schimbat foarte mult nici acum, in sensul ca daca inainte se umbla cu muzica din sat in sat pentru animarea petrecerilor, azi se intampla cam la fel, nuntile si nu numai fiind in continuare animate de muzica populara si alte genuri specifice tarafurilor si lautarilor.
Daca va doriti aceeasi ambianta veche pe ritmuri si sonorizari noi, mult mai clare, puteti sa angajati trupe cover, orchestra evenimente sau formatii nunta. Ori daca locuiti in Bucuresti sau imprejurimi, si doriti toate genurile muzicale intr-un singur pachet, Petrica Andrei Orchestra va sta la dispozitie cu muzica populara, gipsy, lautareasca si mutle altele, in functie de propriile preferinte.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, BAND NUNTA, TRUPA COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE, ORCHESTRA NUNTA

Call Now